uk   fr   duits

Home

Wie is Aramis?

Onze klanten

Contact


Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

Aramis Translations: 
fact and fiction with flair
          

Lid van: 

Boek&Zaken 
www.boekenzaken.nl 

Stichting Vrouwennetwerk 
Vertalers en Tolken 
www.svvt.eu

Wie is Aramis?

Is uw antwoord op deze vraag spontaan "een van de drie musketiers", dan bent u thuis in de wereldliteratuur! Aramis is inderdaad de naam van een van de drie legendarische musketiers uit de gelijknamige roman van de Franse 19de eeuwse schrijver Alexandre Dumas (père).

Aramis, musketier in dienst van koning Lodewijk XIII, staat in de roman model voor fijnzinnigheid en raffinement...

Aramis Vertaalbureau
Genoemd naar Dumas' illuster romanpersonage en begin negentiger jaren gestart als een in de Franse taal gespecialiseerd vertaalbureau, is Aramis in korte tijd uitgegroeid tot een allround vertaalbureau dat in diverse talen op maat gesneden vertalingen levert tegen een betaalbare prijs. Aramis is een dynamisch bureau, dat kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan en waar de klant altijd koning is.

Vertalen is een vak
Kent u dat? De handleiding bij een zojuist aangeschaft apparaat is niet te volgen. Een vertaalde reclamefolder bevat zoveel fouten, dat deze eerder de lachlust opwekt dan aanzet tot aanschaf van het aangeprezen product. Een roman van een buitenlandse auteur verveelt na de eerste bladzijde, omdat het Nederlands onleesbaar is. Dit zijn veel gehoorde klachten. Klachten die echter voorkomen kunnen worden, als opdrachtgevers vertalen zien als een vak, en hun vertalingen door een deskundig bureau laten uitvoeren.

Aramis huldigt het principe dat voor goede vertalingen, op welk gebied dan ook en voor welke doelgroep dan ook, permanente studie, veel praktijkervaring, creativiteit, inbeeldingsvermogen en accuratesse noodzakelijk zijn. De vertalers die zich al jarenlang voor Aramis inzetten, beschikken over de genoemde kwaliteiten en gezaghebbende bedrijven en instellingen maken dan ook geregeld gebruik van de diensten van Aramis Vertaalbureau.

Talen en werkwijze
Aramis is gespecialiseerd in vertalingen van en naar het Nederlands, Frans, Duits en Engels. Alle vertalingen worden uitgevoerd door hooggekwalificeerde vertalers die altijd naar hun moedertaal vertalen. Aangezien Aramis doel en doelgroep van de te vertalen tekst als uitgangspunt neemt, wordt er nauwkeurig gelet op stijl. Dat er daarnaast zorgvuldig wordt gekeken naar interpretatie, grammatica en spelling, hoeft geen betoog.

 

reneeAls de avond valt

Renée Olsthoorn